De lente komt...
12 oktober 2010 - Melbourne, Australië
Ha allemaal,
Na twee weken weer even een berichtje. De afgelopen twee weken heb ik niet heel bijzonders gedaan. Wel redelijk wat gestudeerd want er komen veel toetsen aan en de eindtentamens zijn al over 5 weken. Dat lijkt nog heel ver weg en in Rotterdam zou ik ook pas over 3-4 weken beginnen, maar hier zit het toch wat anders in elkaar. Ik heb morgen een presentatie, volgende week een tussentoets (mid-term test), de week erna een toets, de week daarna nog een toets en een paper en vervolgens beginnen de tentamens waar ik tussendoor ook nog een paper moet inleveren. Het is dus behoorlijk druk de komende weken. Gelukkig kan ik daarna bijna 5 weken vakantie vieren hier in Australië!
De afgelopen weken ben ik ook 3x in de bibliotheek in de stad geweest om boeken te lezen voor één van mijn papers. De vraag daarbij is: Waarom verloor John Howard de Australische verkiezingen in 2007?
De bibliotheek in de stad is geweldig groot en erg mooi. De boeken kan je echter niet meenemen naar huis, maar moeten daar gelezen worden. Dat is aan de ene kant jammer maar aan de andere kant ben je er dan wel vrijwel zeker van dat het boek er is en dat je er niet voor niets naar toe gaat.
Anderhalve week geleden zat ik ook in de bieb, op zaterag. Toen was ik het 's middags zat om die boeken te lezen en ben toen naar 'Rippon Lea' gegaan. Dat is een landhuis uit de 18e eeuw, dat bewoond werd door een zeer rijke familie tot 1930. Ik was daar aan het eind van de middag en nam een tour door het huis (dat is de enige mogelijkheid om binnen te kijken). Bij de rondleiding was ik trouwens de enige! De gids vertelde mij dat hij ook een opa uit Rotterdam had en dat hij de volgende dag 'rode kool met appeltjes' ging eten. De tour door het huis was schitterend. Ik heb geprobeerd wat foto's te maken, maar omdat je geen flits mocht gebruiken en het in de meeste ruimtes redelijk donker was, zijn ze niet allemaal even goed gelukt. In de badkamer van het huis hadden ze trouwens een bijzonder snufje. Er was naast de knoppen voor het water en de knop om de sproeier aan te zetten, nog een knop. Deze knop was voor de shampoo. Als ze deze knop opendraaiden werd de shampoo omhoog gepompt naar de douchekop en daar vermengt met het water. Het is best een handige manier om je haar te wassen. De gids zei geen idee te hebben waarom dat nooit algemeen gebruik is geworden.
Na de tour heb ik de tuin nog bekeken, die erg groot is en waar veel mooie bloemen staan (zie foto's).
Vorige week maandag ben ik naar een georganiseerde bowlingnight voor internationale studenten geweest. Het was erg leuk al ging het niet altijd even goed. Afgelopen weekend ben ik voor het eerst naar het strand geweest met de andere student uit Rotterdam. Het weer wordt hier steeds beter, het wordt nu echt lente. Afgelopen weekend was het 25 graden en het was best lekker aan het strand. Hoewel ze voor eind deze week voor een dagen 12 graden opgeven zit er gemiddeld genomen toch wel een stijgende lijn in.
Ik ben trouwens al over de helft van mijn tijd hier in Melbourne. Het appartement heb ik voor 16 weken, daarvan zijn er al ongeveer 9,5 om. De tijd gaat enorm snel hier. Over tijd gesproken, het is hier nu ook zomertijd sinds 1,5 week. Het tijdsverschil met Nederland is dus nu +9 uur. Als de zomertijd in Nederland eindigt wordt het verschil zelfs 10 uur.
Dit was het dan weer, ik hoop over een week weer een nieuw bericht te plaatsen.
Groeten,
Willem-Jan

Zit momenteel 3 dagen in Scandinavie voor klantenbezoek samen met mijn compagnon. Het is de contract afsluit periode weer, dus het is elke week weg. Succes daar met je studie en groet,
Paa
Boten-familie, Menheerse
Leuk je verhaal te lezen zeg?
Af en toe spiek ik even dus ik dacht laat ik is ffn een berichie achterlaten. Wat leuk om op deze leeftijd zo intens te genieten van de natuur en de bezienswaardigheden. Knap dat je dit allemaal doet maar dat je het ook allemaal kan! !
Geniet er maar super van ( wat je ook al doet) lol....heel veel succes met je afrondingen en hopen dat je er voor slaagt!
hartelijke groetjes van Teunis& Trudy en kids
Ik begin inmiddels aardig jaloers te worden op al je belevenissen! Je hebt al aardig wat gezien, de foto's zijn al schitterend, laat staan de werkelijkheid! Leuke ritme trouwens, beetje studeren, uitstapje, beetje studeren, uitstapje.. doe je goed! In Nederland valt momenteel niet zo veel te beleven sinds de kabinetsformatie. Toen kwam ik tenminste nog af en toe op het journaal, zie bijgaande link: http://nos.nl/uitzending/23128-nos-journaal-0900-uur.html
Veel succes met je toetsen en papers en blijf genieten van de natuur in Australie! Hartelijke groet en tot ziens!