Ha allemaal,
Hier dan het echt het allerlaatste bericht op deze reislogger.
Afgelopen woensdag heb ik mijn vader en Ton nog wat van de stad laten zien. We zijn met de metro naar het parlementsgebouw van de staat Victoria geweest. Daar hebben we een rondleiding gekregen door het schitterende gebouw. De staat Victoria heeft een soort 1e kamer (upper house) en een soort 2e kamer (lower house). We mochten nog in stoel van de voorzitter van de 1e kamer zitten en ik moet zeggen: dat voelt goed!
Daarna zijn we naar het stadcentrum geweest en hebben we het station Flinders street, de Library en Swanston street bekeken. ’s Middags zijn we met de tram naar het strand van St. Kilda gegaan, een wijk in Melbourne. We hebben over de pier gelopen en genoten van het zicht op de stad aan de ene kant en de baai aan de andere kant. We zijn toen lopend naar Middle Park gegaan en daar nog het appartement van de familie van Ton bekeken. Daarna zijn we teruggegaan naar de stad en hebben we op weg naar ons hotel nog even het immigratie museum bezocht en zijn we alledrie nog naar een (Libanese) kapper geweest. ’s Avonds hebben we alle bagage verpakt omdat mijn koffer wel meer dan 40 woog terwijl je pp maar 30 kilo mocht meenemen. Gelukkig hadden mijn vader en Ton maar rond de 20 kilo zodat we nog wat konden schuiven. Nadat we die avond nog wat gedronken hadden in een cafeetje zijn we erg vroeg naar bed gegaan omdat we de volgende ochtend om kwart over 1 's nachts al een taxi hadden naar het vliegveld. Het vliegtuig vertrok om half 4 ’s nachts en na een reis van 7 uren kwamen we om 08.20 (plaatselijke tijd) in Kuala Lumpur aan. Daar hadden we een korte stop en na bijna 2 uur zaten we weer in de lucht voor opnieuw een vlucht van 7 uur naar Dubai, waar we 1 uur ’s middags (plaatselijke tijd) aankwamen. We werden door het hotel opgehaald op vliegveld dus dat was enorm makkelijk. We hebben onze koffers neergegooid en zijn toen de stad ingegaan. Met een taxi hebben we het Atlantis-hotel bekeken op het palmeiland (een eiland in de vorm van een palm, opgespoten in de zee) en zijn daarna naar de hoogste toren van de wereld gegaan. Deze is 828 meter hoog en als je ervoor staat is het echt enorm hoog vooral als je beseft dat er nooit in de wereldgeschiedenis een bouwerk is geweest dat hoger was dan die toren. Het obeservatiedek ligt een meter of 300 onder de top maar ook vanaf daar heb je nog een geweldig uitzicht op de stad met alle wolkenkrabbers in aanbouw en de Perzische Golf. Die middag zijn we ook nog in de Dubai mall geweest. Dat is een geweldig groot winkelcentrum met meer dan 1200 winkels en waar je goed de rijkdom van Dubai kan zien. Prachtige winkels van de duurste merken, een spectaculaire fonteinenshow buiten de mall met fonteinen van 150 meter hoog en een van de grootste zeeaquariums ter wereld ingebouwd in het winkelcentrum. We hebben daarna gegeten bij de Mc Donalds en zijn toen nog met de taxi langs het enorm luxueuze Burj Arab-hotel gereden. Dit was het eerste 7 sterren-hotel ter wereld en kost ongeveer 12000 euro per nacht. Het is ook nog eens met 321 meter het hoogste hotel ter wereld.
Na weer een korte nacht zijn we vanmorgen om 6 uur met een busje van het hotel naar het vliegveld gebracht. Om half 9 vlogen we weg uit Dubai voor een vlucht van opnieuw 7 uur naar Amsterdam. Onderweg heb ik wat films bekeken en dit bericht getypt. Ik kon het alleen niet verzenden omdat we natuurlijk geen internet in het vliegtuig hebben.
Na meer dan 5 maanden komt Nederland dan weer in zicht. Ik mag terugkijken om een enorm geslaagd laatst half jaar en een schitterende rondreis van de laatste 4 weken door Australië. Gelukkig is alles goed gegaan en heb ik geen ongelukken o.i.d. gehad. Iedereen die mij de afgelopen periode een mail of kaart heeft gestuurd of die een reactie heeft achtergelaten op mijn weblog: enorm bedankt, ik vond het altijd erg fijn om wat te horen uit Nederland. Ik heb lang niet iedereen kunnen terugmailen maar bij deze alsnog bedankt.
De komende weken zullen vooral aanpassen wezen aan het koude klimaat van Nederland. Vanuit het vliegtuig zie ik een enorm laag sneeuw liggen. De afgelopen 5 maanden is het niet kouder geweest dan een graad of 12 en de afgelopen weken hadden we vooral temperaturen van 25-30 graden. Dat wordt dus voortaan weer een dikke jas aan.
iedereen de groeten en fijne kerstdagen,
Willem-Jan
PS: De foto's van de afgelopen week hoop ik morgen op deze reislogger te zetten.

Fijn dat jullie veilig in Nederland teruggekomen zijn. God is goed!
Hartelijk bedankt voor al je uitgebreide verslagen van de afgelopen periode. En niet te vergeten de prachtige foto's! Het was elke keer weer interessant om een en ander te lezen en te zien.
We wensen jou en je familie een gezegend kerstfeest toe en dat je je snel weer thuis zult voelen in (het koude!) Nederland.
Hartelijke groeten,
Ap, Marjoleen en je Nijkerkse neven en nichten